GEO

Committed to green

De Haagsche is 'Committed to Green'. Dit betekent dat de Haagsche bewust omgaat met natuur en milieu. De club beheert de golfbaan en de natuur op een duurzame, milieubewuste en natuurvriendelijke wijze. Door middel van inventarisatie, analyse, evaluatie en het formuleren van doelen streeft de Haagsche er naar het beheer van groen en milieu te optimaliseren.  

GEO Certificaat 

Het GEO certificaat is het internationaal erkende milieukeurmerk van de Golf Environment Organization. Via dit certificaat krijgt de club toegang tot een groeiend internationaal netwerk waar kennis en "Best Practices" op het gebied van duurzaam- natuur- en milieubewust onderhoud van golfbanen kan worden uitgewisseld. In 2010 werd het Certificaat voor het eerst aan de club uitgereikt. Vervolgens elke drie volgende jaren in 2013, 2016 en 2020 (februari). 

Klik hier voor de website van Sustainable Golf

en hier voor het artikel over de Haagsche op de website van de Golf Environment Organization 

Champion of the green 

De Haagsche is de eerste champion of the green in Europa. De European Golf Association heeft per 1 januari 2017 een nieuwe award ingesteld. Als één van de grote supporters van de Golf Environment Organization (GEO) heeft zij de "Champions of the Green - Europe" in het leven geroepen. Op 23 januari 2017 ontving onze club een mail van GEO met de mededeling dat onze club de eer te beurt is gevallen om deze award als eerste club in Europa te verkrijgen. 

Ter verduidelijking, het begrip "the Green" betekende eind 1800 de gehele golfbaan. 

Klik hier voor het volledige persbericht. 

Natuur

De Haagsche bezit een schat aan gevarieerde flora en fauna met hoge natuurwaarden en doet er veel aan om deze in stand te houden en of te verbeteren. Onder andere door natuurlijk baanbeheer door middel van schapen en runderen. Met regelmaat vinden er vogeltellingen plaats. Ook worden paddenstoelen, vlinders en insecten gemonitord. En het bestand van de reeën wordt eveneens nauwlettend gevolgd. De Haagsche probeert zoveel mogelijk in de pas te lopen wat natuur betreft met natuurgebied Meijendel (een Natura 2000 gebied).

 

Het wachtwoord is uw geboortedatum
Inloggen

Wachtwoord vergeten